Co Was denerwuje u jadącego z Wami pasażera? :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GrabaR
    Drive
    • 2009
    • 67

Trzaskanie schowkiem przed pasażerem...jakby nie można było normalnie tego zrobić. Czasami to mam wrażenie, że jest jakiś konkurs i kto zrobi to głośniej ten wygrywa tytuł "samochodowego dewastatora" .

Komentarz

• arturas03
      L&K
      • 2009
      • 1298
      • Toyota
      • AGN 1.8 20V 125 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Delikatnie podsumowując wychodzi na to, że jesteśmy strasznymi egoistami bo jedyne co nas nie denerwuje to MY SAMI... :diabelski_usmiech
      Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
      Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• Mihau
        RS
        • 2009
        • 7461
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

a mnie denerwuje trzaskanie drzwiami i klapą bagażnika (naprawę to łatwo chodzi i samochód to nie stodoła, że trzeba napi***** drzwiami, żeby się zamknęły) , nie trzepanie nóg ze śniegu! no masakra, fakt nie mam najczyściej w samochodzie ale potem się błoto robi, no i oczywiście zwracanie uwagi, że źle skręciłem, itp., itd. lub np. przy zmianie pasa za krótko włączam kierunkowskaz (non stop siostra mi tak mówi)
        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• lukasz-matrix
          Ambiente
          • 2008
          • 118

Wszystkie wyżej wymienione przypadki są mniej lub bardziej denerwujące.
          Ale najgorsze jest dla mnie jak pasażer robi mi w przednim schowku "remanet" rzeczy które tam mam.
          A swoją drogą ciekawe jak my się zachowujemy i co innych denerwuje u nas jak to my jesteśmy pasażerami.
          lukasz-matrix

Komentarz

• vince123
            Elegance
            • 2009
            • 923

trzymanie nog na miejscu do tego nie przeznaczonym (plastiki obok fotela itp..) ,przestawianie radia ...
            sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
            nadkole nowe LP
            kontakt PW

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7461
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez vince123
              przestawianie radia ...
              o właśnie zapomniałem tego napisać
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• rosa
                Ambiente
                • 2009
                • 242

a mnie denerwuje trzaskanie drzwiami, w zime nie otrzepywanie nóg ze śniegu, przestawianie radia i chyba najbardziej mnie denerwuje jak ktoś zwraca mi uwagę odnośnie mojego stylu jazdy :twisted:
                www.batlodz.pl

Komentarz

• Enriquez
                  RS
                  • 2009
                  • 7685
                  • Superb III (3V3)

dłubanie w nosie, smarkanie, kaszlenie
                  Pozdrawiam
                  Marcin

Komentarz

• RALF
                    Elegance
                    • 2008
                    • 974

Zamieszczone przez Enriquez
                    dłubanie w nosie, smarkanie, kaszlenie
                    pierdzenia: głosne lub śmierdzace
                    i ciągle powtarzanie przez żonę że jadę za szybko choć sama zapiepsza ile fabryka dała

Komentarz

• Bialy
                      Rider
                      • 2009
                      • 306

Mnie denerwuje praktycznie wszystko w większym lub mniejszym stopniu co wymieniliście, ale dodatkowo:
                      CB radio włączone i słychać "mobilki uwaga bo misiaki susza tu i tu" A zaraz np. ciotka się odzywa z tyłu "zwolnij bo tu suszą" albo "jedź wolniej bo to ta miejscowość"
                      Bawić się radiem pozwalam (w sensie zmieniać stacje, ale na ogół każdy się pyta czy może) ale najbardziej wkurza trzaskanie drzwiami (nie moje to przywalę jak w starym Ursusie)

Komentarz

• bubuDE
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 763
                        • Octavia III (5E3)
                        • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Chyba wszyscy wspominaja tu o odczuciach podczas jazdy wlasna gablota, prywatnie. Pomyslcie jakim trzeba byc tolerancyjnym gdy masz busa, czy inny dostawczy i dostajesz do pomocy co rusz inna osobe, na dzien, kilka dni. Gdy kazdy z nich zacznie sie wyzalac, palic, wolac na zakupy.
                        PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex

Komentarz

• tomus7
                          RS
                          • 2010
                          • 1896
                          • Peugeot

Z wiekiem Wam Przejdzie :lol: :lol: :lol:
                          ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
                          http://www.bunkry.pl/pl/index.html
                          a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
                          http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
                          Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207

Komentarz

• cieslo
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 206

Poza tym, co powyżej denerwuje mnie, kiedy pasażer po prawej - często mój ojciec "hamuje" czyli kopie nogą w podłogę, gdy wydaje mu się, że już trzeba hamować.

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez lukasz-matrix
                              co innych denerwuje u nas jak to my jesteśmy pasażerami
                              raczej nie bywam, ale na siedzeniu pasażera, kiedy ktoś inny prowadzi jestem tak przerażony, że często kończy się oddaniem mi kierownika :lol:
                              albo nawet nie kończy, tylko od tego podróż się zaczyna, wszak jeżeli już to jeżdżę z ludźmi, którzy mnie znają :szeroki_usmiech

[ Dodano: Sro 10 Lut, 10 21:02 ]
                              Zamieszczone przez cieslo
                              Poza tym, co powyżej denerwuje mnie, kiedy pasażer po prawej - często mój ojciec "hamuje" czyli kopie nogą w podłogę, gdy wydaje mu się, że już trzeba hamować.
                              no własnie, tez to mam, zboczenie kierowcy :lol:
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• abstinent
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4842
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

włażenie z brudnymi butami
                                trzaskanie drzwiami
                                jedzenie w samochodzie(toleruje jak ktoś potrafi nie naświnić)
                                niezapinanie pasów :evil:
                                brudzenie plastików buciorami i nie tylko
                                gadanie
                                śmiecenie :evil:
                                głupie bawienie się przyciskami i kratkami
                                dokładne nie zwinięcie pasa
                                uspokajanie mnie jak się wkur... na innego kierowcę, po prostu muszę się wtedy wygadać :szeroki_usmiech
                                ciągnięcie klamki na chama jak są drzwi zaryglowane, a wystarczy dwa razy :P

Komentarz

• vince123
                                  Elegance
                                  • 2009
                                  • 923

Zamieszczone przez cieslo
                                  często mój ojciec "hamuje" czyli kopie nogą w podłogę, gdy wydaje mu się, że już trzeba hamować.
                                  albo zapiera sie reka o przednia konsole :wink:
                                  sprzedam do OI :

szyby cala lewa strona
                                  nadkole nowe LP
                                  kontakt PW

Komentarz

• GreenArrow
                                    L&K
                                    • 2009
                                    • 1052

Bawienie się radiem :twisted: moja kobieta za to ma u mnie jeden wielki minus ;d zawsze chce glosno sluchac muzyki kiedy musze sie skupic na prowadzeniu ;d

Komentarz

• fireman6
                                      Rider
                                      • 2009
                                      • 360

Re: Co Was denerwuje u jadącego z Wami pasażera?

Zamieszczone przez AdamB
                                      -ktoś się bawi klimatyzacją
                                      -ktoś bawi się kratkami od nawiewu
                                      -kopie przy wsiadaniu w drzwi lub próg
                                      -włazi w zaśnieżonych lub zabłoconych buciorach

do tego bym dodał
                                      -trzaskanie drzwiami
                                      -rzucanie klemą od pasa po drzwiach i po plastikach
                                      -mazanie zaparowanych szyb rękami
                                      -zawadzanie butami podczas wysiadania o plastiki.

Jedzenie dopuszczam tylko przy długich wyjazdach. Normalnie nie ma takiej opcji.

Dokładnie to samo, jeszcze jak drzwi zamykają to czasem tak ciężko trafić w ramkę i paluchami po szybie musi ktoś dotknąć :P

Samemu najlepiej się jeździ cichy szum cb, mruczące radio i można jechać
                                      Skoda Octavia 1.9TDi Ambiente Rider 04r
                                      Zapraszam https://www.facebook.com/detailingzpasja

Komentarz

• sabur
                                        Drive
                                        • 2008
                                        • 46

Zamieszczone przez szkoda
                                        ale kiedyś wiozłem jakąś tam ciotkę co próbowała z tyłu coś doradzać czy komentować, to tak ją przewiozłem, że najpierw zamilkła a potem zsuwała się coraz niżej, że w końcu głowę miała poniżej szyb :lol:
                                        BKD, trasa Warszawa->Kielce, średnie spalanie=11L :twisted:
                                        Potwierdzam-dobry sposób aby kogoś uciszyć
                                        Jakiś czas temu zostałem "zmuszony" wracać qmpla civicem 1.5 v-tec do domu z krk. Wyszlo razem ok 220km. Jechaliśmy w 4 osoby, z tyłu były 2 dziewczyny. Laski jako stworzenia działające na przekór mężczyźnie broniły się przed pasami. Ledwo zdążyłem pokonać aleje i już zdążyły sprawdzić 3 razy czy mają pasy :szeroki_usmiech
                                        Swoją drogą rozmawiały z nami tylko wtedy, gdy jechałem tam gdzie były remonty. Czyżby ryk v-teca przy redukcji z 5 na 3 tak je przerażał? :roll:

Swoją drogą, jak Ty jechałeś, że aż 11litrów? Starałeś się rozpędzić octe do prędkości załamującej czasoprzestrzeń? :lol:

Komentarz

• r2r
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 4721
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

No to dam upust frustracjom :twisted:

-wsiadanie w zasyfionych/zaśnieżonych buciorach (miałem juz nawet w aucie "nieświadomie" wniesione g...o przez klientkę)

-przestawianie nawiewu, uchylanie szyb i zostawianie tego w takim stanie przy opuszczeniu auta

-zabawa radiem (za to odrazu po łapach, bez zastanawiania)

-mazanie po zaparowanych szybach (najczęściej usprawiedliwiane próbami "bycia smiesznym" i maskowania tego tekstami typu : ...a zrobię Panu taką mozajkę z dedykacją - jakby kur..a nie mozna było tej szyby zostawić w spokoju, inny przykład: w mocny deszcz wsiada komplet pasażerów, przednia szyba choć krystalicznie czysta siłą rzeczy trochę zaparuje, gość z przedniego fotela bez żadnego pytania itd. "Przetrzemy trochę bo nic nie widać" i rękawem jeb po tej szybie, rozumiem że w dobrej wierze ale szyba już syf)

-papierosy (z miejsca won z wozu)

-walenie drzwiami w stojące obok samochody, a że tylne drzwi Octy mają dosyć szeroki promień otwarcia to nie trudno owadzić nawet daleko stojący samochód ale zamiast ruszyć mózgiem delikwent zazwyczaj zgasza mnie textem w stylu : a bo tak blisko Pan stanął :shock:

-dzieci w aucie (wchodzenie do auta metodą : but nie na podłogę tylko na kanapę, przejść na jej drugi koniec i dopiero usiąść, a potem bawić sie przyciskiem do otwierania szyb, pytając głośno : a co to jest???, widać okna na guzik to w 2010 jeszcze jakaś czarna magia

-trzaskanie drzwiami i tylnią klapą (nie którzy naprawdę zatrzymali sie na poziomie Fiata 125P gdzie trzeba było przyfasolić fest żeby zamknąć)

-koment co do zapachu w aucie (zawsze mam jakiś Ambi Pur, rozumiem że może zapach nie pasować, ale żeby wejść do dosyć ładnie wypachnionego auta i powiedzieć "Co tak jebie???" to prostactwo, zawiść i zazdrość)
                                          Artur

Komentarz

• pic2ek
                                            Rider
                                            • 2007
                                            • 624

Zamieszczone przez r2r
                                            No to dam upust frustracjom :twisted:

-wsiadanie w zasyfionych/zaśnieżonych buciorach (miałem juz nawet w aucie "nieświadomie" wniesione g...o przez klientkę)

-przestawianie nawiewu, uchylanie szyb i zostawianie tego w takim stanie przy opuszczeniu auta

-zabawa radiem (za to odrazu po łapach, bez zastanawiania)

-mazanie po zaparowanych szybach (najczęściej usprawiedliwiane próbami "bycia smiesznym" i maskowania tego tekstami typu : ...a zrobię Panu taką mozajkę z dedykacją - jakby kur..a nie mozna było tej szyby zostawić w spokoju, inny przykład: w mocny deszcz wsiada komplet pasażerów, przednia szyba choć krystalicznie czysta siłą rzeczy trochę zaparuje, gość z przedniego fotela bez żadnego pytania itd. "Przetrzemy trochę bo nic nie widać" i rękawem jeb po tej szybie, rozumiem że w dobrej wierze ale szyba już syf)

-papierosy (z miejsca won z wozu)

-walenie drzwiami w stojące obok samochody, a że tylne drzwi Octy mają dosyć szeroki promień otwarcia to nie trudno owadzić nawet daleko stojący samochód ale zamiast ruszyć mózgiem delikwent zazwyczaj zgasza mnie textem w stylu : a bo tak blisko Pan stanął :shock:

-dzieci w aucie (wchodzenie do auta metodą : but nie na podłogę tylko na kanapę, przejść na jej drugi koniec i dopiero usiąść, a potem bawić sie przyciskiem do otwierania szyb, pytając głośno : a co to jest???, widać okna na guzik to w 2010 jeszcze jakaś czarna magia

-trzaskanie drzwiami i tylnią klapą (nie którzy naprawdę zatrzymali sie na poziomie Fiata 125P gdzie trzeba było przyfasolić fest żeby zamknąć)

-koment co do zapachu w aucie (zawsze mam jakiś Ambi Pur, rozumiem że może zapach nie pasować, ale żeby wejść do dosyć ładnie wypachnionego auta i powiedzieć "Co tak jebie???" to prostactwo, zawiść i zazdrość)
                                            z tego sie najbardziej usmiałem :lol:

Komentarz

• phoneman
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 3376
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

r2r, Rozwiązaniem na obite drzwi są okleiny rantów drzwi z gumy sam mam takie i testem zadowolony. Tylko że ja mam granatowy samochód. Guma ma kolor czarny, wiec tego nie widać. Ale jak nie jesteś estetą to się patent sprawdza Koszt 30 zł.r2r,
                                              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• szkoda
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2005
                                                • 22543

Zamieszczone przez sabur
                                                Swoją drogą, jak Ty jechałeś, że aż 11litrów?
                                                własnie tak :twisted:
                                                była BKD+DSG '05 120kkm
                                                była BXE '08 190kkm

Komentarz

• fan
                                                  Elegance
                                                  • 2009
                                                  • 760

Zamieszczone przez kubasek11
                                                  Wszystko wyżej :!:

A najgorsze to jest palenie papierosów :!: :!: :!: :!: i nie trzymanie nóg na wycieraczkach.
                                                  Zapalenie papierosa w aucie rowna sie wywaleniu na zbity pysk :evil:
                                                  Respect All,Fear No One!

Komentarz

• szkoda
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2005
                                                    • 22543

Zamieszczone przez fan
                                                    Zapalenie papierosa w aucie rowna sie wywaleniu na zbity pysk
                                                    ludzie, kogo wy wozicie :?: :!:
                                                    skoro sami nie jaracie, to macie pasażerów, którzy bez pytania jarają wam szlugi w aucie :?: :roll:
                                                    to chyba nie jest norma...
                                                    była BKD+DSG '05 120kkm
                                                    była BXE '08 190kkm

Komentarz

Pracuję...